Tradicionalno prvomajsko srečanje na Graški Gori

Ob prazniku dela bo v nedeljo, 1. maja, od 11. do 17. ure na športnem igrišču na Graški Gori tradicionalno prvomajsko srečanje.
Slavnostni govornik bo župan Mestne občine Velenje Peter Dermol, slavnostni nagovor pa bo imel predstavnik sindikatov. Kulturno-zabavni program bodo pripravili Pihalni orkester Premogovnika Velenje, Moški pevski zbor Društva upokojencev Velenje in ansambel Pajdaši. Osrednjemu programu, ki se začne ob 11. uri, bo sledilo polaganje venca k Spomeniku XIV. diviziji in enotam IV. operativne cone. Venec bodo položili župan Mestne občine Velenje Peter Dermol in predstavnika sindikatov.
V spominskem parku bo na voljo za ogled tudi muzejska soba, ki je posvečena bojem XIV. divizije. Obiskovalke in obiskovalce pa vabijo, da se podajo tudi na tradicionalen pohod na Jesenjakov vrh. Prvim 30 obiskovalcem, mlajšim od 20 let, ki bodo osvojili Jesenjakov vrh, bodo podarili brezplačno vstopnico za koncert skupin Joker out in Siddharta, ki ga v sklopu 30. Dnevov mladih in kulture 27. maja na Visti organizira Šaleški študentski klub.
Tudi letos bodo organizirali brezplačen avtobusni prevoz na Graško Goro. Odhodi avtobusov bodo vsake pol ure od 8. ure dalje iz Velenja in ob 9. uri iz Šoštanja. Odhodi avtobusov z Graške Gore bodo med 13. in 17. uro.
Srečanje pripravlja Mestna občina Velenje v sodelovanju s Festivalom Velenje, Kulturnim društvom Graška Gora in sindikatoma SKEI in SPESS.