Topolški gasilci so zborovali

PGD Topolšica se ponaša z dolgoletnim pa tudi uspešnim delovanjem, saj je bil letošnji občni zbor že 93. po vrsti. Na njem so po uvodnem kulturnem pozdravu prisluhnili poročilom in besedam gostov. Za delo na zboru je skrbel delovni predsednik Franc Hriberšek. Predsednik društva Darko Stropnik se je dotaknil bolj splošnih zadev v društvu, ki ga povezuje in nadgrajuje, poveljnik Tomaž Stropnik pa je v obširnem poročilu nanizal intervencije, humanitarne akcije, izobraževanja in usposabljanja, nabave in podobno. Izpostavil je prostovoljno delo, oba s predsednikom pa nista mogla mimo neurij, ki so lani prizadela kraj. Pri odpravljanju posledic je sodelovalo skupaj 477 gasilcev, ki so reševali tudi človeška življenja. Oba sta se zahvalila vsem članom za njihov human in nesebičen odziv. Vesela sta, da se vrste pomlajujejo, hvaležna starejšim gasilcem in mentorjem ter ponosna na operativo. Finančno poročilo je zaokroževalo gospodarno poslovanje društva, plan za naprej pa obeta kontinuirano delo.

Brez velike podpore s strani Občine Šoštanj ne bi šlo. Župan Boris Goličnik in hkrati zaveden gasilec, ki je bil prisoten, se je navezal na poročilo o intervencijah in dodal, da je občina zmogla preprečiti katastrofo le s pomočjo gasilcev in civilne zaščite, še vedno pa je v globoki sanaciji in načrtih, ki bi občane zavarovali pred najhujšim. »Vedno sem rad z gasilci, v dobrem in slabem,« je rekel med drugim in jim s strani občine obljubil vso podporo.

Občni zbor so pozdravili tudi prisotni iz GZ ŠD Boris Lambizer, Klemen Mežnar iz šoštanjskega poveljstva ter predsednica KS Petra Lipičnik. Na zboru, ki je pregovorno dobro obiskan, so bili tudi predstavniki pobratenih društev. Za izjemne dosežke in za jubileje so podelili gasilska priznanja, po sklepu upravnega odbora pa bodo s PGD Veržej podpisali listino o pobratenju.