Tokrat lahka zmaga

Foto: Jurij Vodušek

Velenje – Po treh pripravljalnih tekmah v gosteh, so se Velenjčani prvič v pripravljalni sezoni pomerili na domačih tleh, v Rdeči dvorani. Gostili so ekipo iz Ormoža. Črno – rumeni so tekmo odigrali samozavestno in s kar dvanajstimi zadetki prednosti premagali nasprotnike. Končni rezultat tekme je bil 31:19.

Tekmo sta v ekipi črno-rumenih s klopi spremljala vratar Emir Taletović in Ibrahim Haseljić. Taletović zaradi poškodovanega prsta, Haseljić pa še vedno okreva po poškodbi sprednje križne vezi.

Tekmo so so bolje začeli Ormožani in povedli z 2:0. Domači pa so jih tu ujeli in nadaljevali v svojem ritmu ter povečevali razliko. Do konca polčasa je semafor kazal 19:8 za ose in tekma je bila praktično odločena. V drugem polčasu so trenerja in igralci bolj preizkušali taktične zamisli, končni rezultat tekme pa je bil 31:19.

Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja o pripravah na tekmovalno sezono: 

“Dejstvo je, da se borimo z organizacijo pripravljalnih tekem, ki zaradi trenutne situacije, odpadajo. Fantje sicer zelo resno trenirajo. Trenutno imamo težavo samo z vratarjem, Emirjem Taletovićem, ki ima poškodovan prst. Ostalih težav ni. Upam, da tako tudi ostane.”