Ta vikend Skok v poletje na Velenjski plaži

Velenje – Ta vikend na Velenjski plaži odpirajo novo kopalno sezono. Od petka, 21., pa do nedelje, 23. junija, Mestna občina Velenje s številnimi soorganizatorji v okviru letošnjega že tretjega Skoka v poletje zagotavlja zelo zanimiv in bogat program z glasbo, kulinariko, športom, zabavo in dobrodelnostjo.

Jutri, v petek, 21. junija, od 17. do 2. ure za vse ljubitelje elektronske glasbe skupaj z Glasbenim društvom Overload pripravljajo Overlake Festival 2019. Nastopili bodo Monkey Safari iz Nemčije, Sijah&Kolenda iz BiH, Marc Grabber iz Hrvaške, Brlee, Crocy, Mobo iz Slovenije ter zmagovalec OverStar festivala.

Člani Kluba vodnih športov Velenje pa bodo pri čolnarni ob 21. uri s spustom 2.500 svečk na gladino jezera obeležili kresno noč. Dogodek bodo pospremili z živo glasbo, nastopom plesne skupine Magnolije, brezplačnim golažem in vožnjo s pletno po Velenjskem jezeru v soju svečk. Posebno presenečenje bo kres in plesna točka na pontonu na gladini Velenjskega jezera.

Če se ne bo poigralo vreme, bo najbolj živahno v soboto, 22. junija, ko je dan za Pljusk v Velenjsko jezero. Že od 10. ure dalje bodo obiskovalcem omogočali raznolike brezplačne športne aktivnosti (odbojko na vodi, hojo po vodni gladini, slip’n slide tobogan s skakalnico v jezero, skakalnico v vodo za skoke s skejti, skiroji, kolesi, rolerji, rolkami, kotalkami in drugimi ‘koleščkastimi’ rekviziti). Ob 11.30 in ob 14.50 bodo adrenalinski spektakel na ruski gugalnici pripravili člani akrobatske skupine Dunking Devils. Od 15. do 17. ure bodo kvalifikacije za Slip´n slide in na skakalnici. Najboljši v Slip´n slide se bodo pomerili v finalu ob 17.30, najboljši na skakalnici pa ob 18. uri.

Finale bo ocenjevala in komentirala strokovna komisija v sestavi izjemnih Velenjčanov: športnik leta 2018 v Mestni občini Velenje, deskar na snegu, Tim Kevin Ravnjak, najboljša slovenska deskarka Gloria Kotnik, uspešna velenjska smučarka skakalka Jerneja Brecl in stand up komik, doktor matematike Uroš Kuzman.

Sobotni žur se bo nadaljeval ob 20. uri na velikem odru na Velenjski plaži z uradnim pozdravom župana Mestne občine Velenje Bojanom Kontičem, razglasitvijo rezultatov tekmovanja, ter nastopom plesalk in plesalcev plesne šole M dance iz Velenja in koncertom skupin Drugo Dugme in Rock Partyzani.

Tudi nedelja, 23. junija, bo polna dogajanj, zabave in tudi dobrodelnosti. Beach food festival bo vse od 11. pa do 21. ure ponujal poletne okuse številnih slovenskih kulinarikov. Za gurmansko razvajanje bodo poskrbeli: dBURGER, JEDU Wurst & Dogs, Mangoop Burgers, Picerija Basilica, Waffle to go, PUNKT Kotlje, Turška restavracija YILDIZ HAN, Super Hrust, Gostilna pri Kozolcu, Pišek bar, Stari pisker, Aljaž Žilnik s. p., Mesarija in kuhinja Krušič in Čoko burgerji.

Na Velenjski plaži se bo v nedeljo odvil tudi zaključni del vseslovenske dobrodelne akcije Odreži drugačnost – ambasadorstvo spretnih rok za dobrobit otrok, katere pobudnik je Velenjčan Marko Hriberšek. Več kot 50 frizerjev je minuli četrtek (13. 6.) z brezplačnim striženjem in urejanjem pričesk že zbiralo prostovoljne prispevke za humanitarni namen. Sedaj bodo svojo dobrodelnost ponovili v frizerskem salonu v šotoru na Velenjski plaži. Strigli in urejali bodo pričeske vse od 10. pa do 18. ure. V nedeljo bodo zbrana dobrodelna sredstva na pobudo župana Mestne občine Velenje Bojana Kontiča, tako kot lani, podvojili in tako povečali dobrodelni izkupiček. Sedemdeset odstotkov zbranih sredstev bo nato podarjenih Centru za vzgojo, izobraževanje in usposabljanje Velenje za nakup najsodobnejših pripomočkov, preostalih trideset pa Medobčinski zvezi prijateljev mladine Velenje za letovanje otrok iz socialno ogroženih družin.

Ob 17. uri se bo na velikem odru že začel koncert Luke Basija in Ines Erbus, ki bosta obiskovalce na Velenjski plaži zabavala vse do 21. ure.