Ta teden v Našem času: Velenje in Šaleška dolina sta v dobri kondiciji

Velenje in Šaleška dolina sta v dobri kondiciji
Prihodnji torek bo Mestna občina Velenje – z njo pa vsi občani in občanke – praznovala občinski praznik. Pred praznikom smo na pogovor o sedanjem in prihodnjem trenutku Velenja in Šaleške doline povabili župana Petra Dermola.

Ključ je vedno bil in vedno bo v povezovanju
Pogovarjali smo se z Robijem Pritržnikom, mladim podjetnikom in direktorjem podjetja Foreach Labs, ki se iz Ljubljane vrača v Šaleško dolino.

120 let Turistično olepševalnega društva Šoštanj
Med 7. in 10. oktobrom bodo praznovali in razgibali utrip mesta Šoštanj in okolice. Pričakujejo goste iz številnih evropskih držav in od drugod.

Podobe, s katerimi smo odraščali
V Galeriji Velenje je na ogled več kot 200 del iz impresivnega opusa pronicljivega ilustratorja Marjana Mančka, ki je ustvaril nepozabne podobe likov, s katerimi je odraščalo več generacij.

KS Cirkovce – lepa narava, mir, dobri ljudje
V sklopu predstavitev krajevnih skupnosti in mestnih četrti tokrat predstavljamo KS Cirkovce. O tamkajšnjem dogajanju, življenju in projektih smo se pogovarjali s predsednikom Sveta KS Danijem Avbrehtom.

Ko oživijo spomini na Družmirje
Ob Družmirskem jezeru je potekal Praznik luči, pietetni dogodek, ki obuja spomin na zaradi rudarjenja potopljeno vas Družmirje.

Pika postavila stvari na svoje mesto!
Do 10. septembra je bil svet narobe, potem pa je prišla Pika, prevzela županovanje v Velenju in stvari postavila na svoje mesto.