Srečanje voznikov Tomos motorjev

Praznovanje dogodkov ob šentiljskem tednu so ljubitelji jeklenih konjičkov zaključili na prvem srečanju lastnikov Tomos motorjev. Zbralo se je kar 42 njihovih lastnikov in nekaj deset tistih, ki so si jih želeli ogledati. Na parkirišču pred cerkvijo je župnik Janko Rezar, ki se je na srečanje pripeljal s svojim motorjem, blagoslovil voznike in motorje.

Po blagoslovu je zbranim reševalec Tilen Sredenšek iz Šentilja predstavil temeljne postopke oživljanja in prve ukrepe ob morebitni prometni nesreči z motorjem. 42 motoristov se je nato zapeljalo po Šentilju, na koncu pa so se družili v Športnem parku Šentilj.

Svoje jeklene konjičke so na ogled pripeljali krajani vseh generacij, nekaj jih je bilo tudi iz sosednjih krajev. Dogodek sta z malico in darilom podprla tudi KS Šentilj in MO Velenje. Zaradi naraščajočega zanimanja za Tomos motorje je Silvo Voh, pobudnik in glavni organizator srečanja, prejel več predlogov, da bi prvo srečanje preraslo v tradicijo. Bodo morda v Šentilju poleg drugih društev dobili še Tomos društvo?