Sprejem za predstavnike verskih skupnosti

Velenje – Tako kot že sedaj vrsto let so tudi danes popoldan na občini Velenje pripravili sprejem za predstavnike verskih skupnosti. V imenu župana Mestne občine Velenje Bojana Kontiča jih je sprejel podžupan Peter Dermol. Sprejem so kot vsako leto, pripravili ob svetovnem dnevu religij, ki ga obeležujemo 16. januarja.

Podžupan Peter Dermol se je prisotnim zahvalil za odlično sodelovanje in pomemben prispevek družbi. Poudaril je, da znamo kljub verski in nacionalni raznolikosti živeti v sožitju, si pomagati in spoštovati različnost. Podžupan je prisotnim predstavil večje naložbe v lanskem letu in letošnje projekte. Mestna občina Velenje veliko sredstev namenja tudi za pomoč občanom, ki so v stiski in spodbuja dejavnosti, ki občanom omogočajo boljšo kakovost življenja (plačevanje položnic brez provizije, brezplačen mestni potniški promet, brezplačno pravno svetovanje, javno kuhinjo …).

Predstavniki verskih skupnosti so prav tako poudarili dobro sodelovanje z občino in se zahvalili za sprejem. Župnika Matej Dečman in Janko Rezar sta se zahvalila tudi za pomoč pri obnovi cerkve v Šaleku in šmarške cerkve.