Spet nekaj slabša zdravstvena slika

V Saša regiji je bilo včeraj v Velenju 15 okužb, v Šoštanju 2, v Mozirju 3, v Nazarjah 2, na Rečici ob Savinji 3, in na Ljubnem 2.

V nam bližnjih občinah pa je bilo v Črni na Koroškem 2, v Mežici  in na Prevaljah po ena, na Ravnah na Koroškem 6, v Dravogradu in Slovenj Gradcu in na Dobrni po tri, v Vojniku 6, v Celju 12, v Žalcu 8, na Polzeli 1, v Preboldu in na Taboru po dve in na Vranskem ena okužba.

V sredo so v Sloveniji opravili 4565 PCR testov in potrdili 852 okužb z novim koronavirusom.  Delež pozitivnih testov je v sredo znašal 18,7 odstotka. V bolnišnicah se zdravi 546 covidnih bolnikov, od tega 103 potrebujejo intenzivno terapijo. V sredo je umrlo sedem covidnih bolnikov.

Skrb vzbujajoči so podatki za obalno-kraško regijo, kjer so se razmere v zadnjem tednu precej poslabšale. Vlada je zato sklenila, da se ta regija zaradi negativnega trenda ponovno obarva v rdeče. Tam so tako zaostreni tudi ukrepi pri začasni omejitvi gibanja in zbiranja ljudi.

Med občinami po državi izstopajo Domžale s 37 okužbami, Kranj (33), Nova Gorica (18), Novo mesto (16), Rogaška Slatina (17), Velenje (15), Ljubljana (105) in Maribor (36).