Sobotno neurje je največ težav povzročilo predvsem na območju Štajerske, znova pa tudi na Koroškem.

Včerajšnje neurje so, zaradi že tako razmočene zemlje in ogromne količine padlega dežja, zaznamovali plazovi in poplave. Prevaljski gasilci so sporočili, da so okoli 19.20 ure dobili poziv, da meteorna voda poplavlja več hiš na Lešah, pri eni od hiš se je sprožil tudi zemeljski plaz. Deroča voda pa je na intervencijsko ukrepanje poslala tudi PGD Mislinja. Tokrat je plaz, ki se je odtrgal, ogrožal hišo na Pohorski cesti. V občini Vojnik in v Črni na Koroškem danes preko 50 pripadnikov Slovenske vojske nadaljuje z odpravljanjem posledic neurij. Skladno z zahtevo Centra za obveščanje RS sodelujejo pri zagotavljanju prehodnosti cest in sanaciji terena.

Siloviti in močni nalivi so včeraj veliko težav povzročili tudi v Velenju, kjer so se ceste spremenile v hudournike. Sprožili so se zemeljski plazovi, zalite so bile številne kleti stanovanjskih in gospodarskih objektov, podrtih je več dreves.

Zaradi zalitega podvoza in podzemnega dela poslovnega objekta so aktivirali regijsko enoto civilne zaščite za prečrpavanje vode. Na terenu so bili gasilci PGD Velenje, PGD Šentilj, PGD Šalek, PGD Škale, PGD Vinska Gora, PGD Bevče, PGD Pesje in PGE Velenje.