Slovenske teniške igralke bodo igrale v Velenju

Iz Teniške zveze Slovenije so sporočili, da bo dvoboj prvega dela kvalifikacij za preboj na zaključni turnir pokala Billie Jean King med igralkami Slovenije in Kitajske potekal v Velenju, in sicer 11. ter 12. novembra.
Slovenska zasedba je bila aprila uspešna v 1. evro-afriški skupini in se uvrstila v prvi del končnice za nastop na zaključnem turnirju. V primeru zmage bi Slovenke igrale še na zadnji stopnički kvalifikacij za zaključni turnir pokala BJK. Slovenija tako blizu svetovnemu vrhu ni bila vse od leta 2012, ko je zadnjič igrala v svetovni skupini takrat še pokala Fed.
“V Sloveniji je zimski termin zelo nehvaležen za organizacijo tako pomembnega dvoboja. Še posebej, ker si želimo igrati na pesku, primernih dvoran pa je zelo malo. Zato sem vesel, da se je Tenis Slovenija uspela dogovoriti, da bo dvoboj potekal v Velenju. Gre torej za mesto, kjer je svoje prve teniške korake naredila Katarina Srebotnik,” je Kraševec dejal za teniško zvezo.
Za zdaj kaže, da bodo igrale vse naše najboljše igralke. Trenutno sta to na lestvici WTA med posameznicami Kaja Juvan in Tamara Zidanšek, med dvojicami pa Andreja Klepač.
Reprezentanci sta se srečali že leta 2005 v Pekingu. To je bil dvoboj kvalifikacij za svetovno skupino I., Kitajke pa so zmagale s 4:1. Edino zmago je za Slovenijo dosegla Katarina Srebotnik, igrale pa so še Andreja Klepač, Tina Križan in Sandra Volk.
STA, Tenis Slovenija