Skozi naselje Paka vozil 165 km/h

V soboto, nekaj pred poldnevom, so v naselju Paka pri Velenju, kjer je hitrost vožnje omejena na 50 km/h, obravnavali voznika osebnega vozila, ki je mimo merilnika hitrosti Multaradar C, peljal s hitrostjo 165 km/h. V tem času je bilo na tem območju veliko sprehajalcev, tudi družin z otroci. Voznikovo ravnanje je bilo skrajno neodgovorno. Vozilo, ki vozi s hitrostjo 165 km/h, v eni sekundi reakcijskega časa prevozi 45,7 m, ko prištejemo še zavorno pot, znaša skupna zavorna pot  181,8 m.

V nedeljo so policisti Postaje prometne policije Celje poostren nadzora cestnega prometa izvajali na avtocesti. Pri tem so ugotovili več prekoračitev hitrosti voznikov osebnih avtomobilov, med katerimi izstopata dva voznika in sicer voznik osebnega avtomobila znamke BMW, tujih registrskih številk, ki je na odseku avtoceste A1, kjer je hitrost vožnje s prometnim znakom omejena na 100 km/h, vozil s hitrostjo 196 km/h in voznik osebnega avtomobila znamke Toyota, prav tako tujih registrskih številk, ki je na odseku avtoceste A1, ki je pri omejitvi hitrosti  100 km/h, vozil s hitrostjo 171 km/h. Obema kršiteljema so izdali plačilna naloga v znesku 1.200 €,  in vsakemu izrekli še 9 kazenskih točk.

Nekateri vozniki hitrosti in načina vožnje žal še vedno ne prilagodijo omejitvam hitrosti in svojim sposobnostim za vožnjo. Pozabljajo, da promet in cesta ne dovoljujeta napak. Ne zavedajo se, da je dovolj le trenutek nepazljivosti, ki jim lahko popolnoma spremeni življenje, in da je lahko usodna že najmanjša prekoračitev hitrosti.