Sešlar: »Verjamem, da ekipo čakajo lepši časi.«

V 14. krogu drugoligaškega prvenstva so se po negativnem nizu pobrali nogometaši velenjskega Rudarja, ki so na domačih tleh vknjižili zmago. Šele tretjič so tokrat slavili Velenjčani, ki so v letošnjo sezono znova krenili pod pričakovanji in si že po dobri tretjini tekmovanja nabrali visok zaostanek za vodilnimi mesti v drugi najmočnejši slovenski ligi. Rezultatska kriza je prižgala rdeč alarm v vodstvu kluba, kjer so ocenili, da je čas za šok terapijo.

Po 12. krogu je mesto trenerja prevzel Simon Sešlar, a njegov debi na klopi velenjske zasedbe ni bil uspešen, knapi so proti Dekanom že sedmič ostali praznih rok. Nekaj več veselja je v Šaleško dolino prineslo srečanje minulo soboto, ko se je Rudar na stadionu Ob jezeru pomeril z ekipo Dravinje, novinke v letošnji drugoligaški sezoni. Odločujoči zadetek je padel že v 7. minuti, ko je žogo v gol gostov pospravil trenutno najboljši strelec Knapov, Adriano Bloudek. Njegov četrti zadetek v letošnji sezoni je tokrat zadostoval za zmago domačinov, izbranci nekdanjega igralca in trenerja velenjskega kluba, Almirja Sulejmanovića, v nadaljevanju srečanja namreč niso našli prave rešitve za preobrat.

Simon Sešlar verjame, da bo v ekipi po njegovem prihodu zapihal drugačen veter. »Novi trener vedno prinese nekaj novega, da novo motivacijo in malo dvigne vse skupaj. Neke stvari so zagotovo že drugačne kot prej, ampak smo skupaj šele kratek čas in upam, da kmalu pridemo na isto valovno dolžino. Tisto, kar je meni najpomembnejše, to sta energija in želja po izpolnjevanju, imamo. Nekaj pozitivnih stvari smo v tem kratkem času že opazili, na tem moramo vztrajati in delati, da bomo lahko rezultatsko uspešni. Verjamem, da ekipo čakajo lepši časi, ker so pripravljeni trdo delati in če bodo s tem nadaljevali, se bo to zagotovo poznalo,« je kmalu po prihodu v klub povedal Sešlar.

Njegovo ekipo do konca prvega dela prvenstva čaka še pet obračunov, na katerih bodo iskali predvsem čim boljše izhodišče za nadaljevanje sezone. »Poskušali bomo zbrati čim več točk, se dobro pripraviti na vsako tekmo in narediti vse, da jo pozitivno rešimo. Potem pa bomo videli, kaj bo to prineslo. Pred drugim delom sezone bomo imeli več časa, da ocenimo trenutni kader in vidimo, kdo zadovoljuje določene kriterije, kdo ne, in poskušamo kaj dodati. Naš glavni cilj do takrat pa je vse moči usmeriti v to, da zberemo čim več točk.«