Še več rocka na prvem festivalu tega poletja!

Potem, ko je v petek na velenjski Visti odmevno proslavila 40+ let delovanja, je skupina Šank Rock oznanila, da bo svoje največje hite izvedla tudi na festivalu Pivo in Cvetje Laško. Organizatorji so se bendu, ki je ustvaril tudi himno Laški pir, že poklonili s posebno pločevinko ‘Hvala vam za rock’, pripadla pa jim bo tudi čast, da zaključijo letošnji glasbeni program na glavnem odru.

Manj kot mesec dni nas še loči od vrhunca letošnjega festivalskega poletja. 58. festival Pivo in cvetje Laško bo, ob številnih drugih vsebinah, ki ga delajo unikatnega, med 14. in 16. julijem postregel z vrhunskim glasbenim programom. Na dveh glavnih odrih bodo nastopili MagnificoJoker OutElvis JacksonLuka BasiBQLNika ZorjanBig Foot MamaJan PlestenjakŽan SerčičPolkaholiki in Dejan Dogaja, vrhunec petkovega večera bo nastop legendarnih kraljev plesišč BONEY M – najnovejša obogatitev že tako izjemnega programa pa bo še zaključni nastop skupine Šank Rock.

Vstopnine: vrhunski program, varnost in trajnost 

Festival Pivo in cvetje Laško z udarnimi koncerti, etnološkimi prireditvami, spremljevalnim programom in drugo ponudbo v mesto ob Savinji pritegne desettisoče ljudi. Včasih tak obisk ni bil problematičen, danes pa pomeni visoko varnostno tveganje in obremenitev za okolje. Organizatorji zato z letošnjim letom uvajajo nekaj novosti v smeri vrhunske glasbene izkušnje (odličen line-up) ob omejitvi števila obiskovalcev tudi s plačilom denarnici prijazne vstopnine.

Eno osrednjih vodil festivala Pivo in cvetje Laško postaja TRAJNOST. Del te strategije je uporaba povratnih kozarcev, zmanjševanje količine plastičnih odpadkov, še tesnejše sodelovanje z lokalno skupnostjo, omejevanje prometa oz. preusmerjanje na trajnostne alternative, kot je vlak (povratna vozovnica od kjerkoli v Sloveniji za le 4 eur), lokalna kulinarika (Laški pes) pa tudi dodatne akivnosti usmerjene v gibanje in preživljanje prostega časa v naravi.