Še en boleč poraz

Foto: Jurij Vodošek

Ribnica – Rokometaši Rika Ribnice so v 4. krogu lige NLB premagali velenjsko Gorenje z 28:27 (15:13). Ribničani so tako dosegli četrto zmago v državnem prvenstvu in na vrhu lestvice ujeli vodilne Celjane, medtem ko so Velenjčani na četrti tekmi doživeli že tretji poraz. Po porazih v Škofji Loki in Mariboru so praznih rok zapustili tudi igrišče v Ribnici.

Velenjčani so sijajno odprli dvoboj in po treh minutah vodili s 3:0, a so gostitelji v naslednjih sedmih minutah naredili delni izid 6:0 in zaostanek treh golov spremenili v prednost (6:3).

Po spektakularnem uvodu je bilo nadaljevanje “manj turbulentno”, v prvem polčasu so bili v prednosti vseskozi rokometaši iz dežele suhe robe, ki so si najvišjo prednost priigrali v 18. minuti, ko so povedli za štiri gole (11:7), na veliki odmor pa odšli s prednostjo dveh zadetkov (15:13).

Igralci Gorenja so z dobrim uvodom v drugo polovico tekme v 40. minuti izenačili na 19:19. Nato so na igrišču znova zagospodarili gostitelji in v 53. minuti povedli s 27:23. Ose so se približale še na 26:27, v izjemno razburljivi in živčni končnici pa so se končne zmage vendarle veselili domači rokometaši.