Še drugič letos padla Ilirija

V 17. krogu druge slovenske nogometne lige sta se minulo nedeljo še drugič v letošnji sezoni pomerila Rudar in Ilirija, ekipi s spodnjega dela lestvice.
Prvi obračun v Šiški so z 2 : 0 še pod taktirko Adnana Zildžovića dobili Velenjčani, ki so bili uspešnejši tudi tokrat. Goste iz Ljubljane so na stadionu Ob jezeru ugnali z 2 : 1 in vknjižili peto prvenstveno zmago. Bolj udarno so sicer v obračun vstopili nogometaši Ilirije, v 4. minuti so prišli tudi do prve priložnosti, a so pobudo nato prevzeli Velenjčani. Ti so izkoristili nezbranost in nesporazume v obrambi Ljubljančanov in v 9. minuti načeli njihovo mrežo. Po protinapadu se je zadetka veselil Sandro Zukić. Le osem minut kasneje je v polno meril s sedmimi zadetki najboljši strelec velenjske zasedbe, Adriano Bloudek (2 : 0).

Velenjčani so v nadaljevanju nanizali še nekaj (pol)priložnosti, a je ostalo pri vodstvu z dvema zadetkoma. Bolj enakovreden boj je prinesel drugi del srečanja, nekoliko bolj zbrano predstavo so namreč prikazali tudi Ljubljančani. V 70. minuti so se z zadetkom Maja Roriča (1 : 2) približali Knapom, a ti niso dopustili preobrata in točke so ostale na velenjskih tleh. Ljubljančani so s skromnimi 14 točkami tudi po predzadnjem krogu ostali v coni izpada, izbranci Simona Sešlarja pa so se po petem popolnem izkupičku znova povzpeli na 11. mesto. Svoje izhodišče za drugi del sezone lahko izboljšajo v soboto, 18. novembra, ko bodo na zadnji tekmi prvega dela prvenstva gostovali pri Gorici. Nekdanja prvoligaša sta se pomerila že pretekli mesec, na zaostali tekmi 3. kroga, ki ni postregla z zadetki (0 : 0).