ŠCV gosti mednarodni projekt Erasmusa

Velenje – V času od 17. do 22. januarja Šola za storitvene dejavnosti gosti udeležence projekta KOKCOP (mednarodnega projekta Erasmus + Kitchen our kingdom, cooking our passion), ki je namenjen spoznavanju nacionalnih in regionalnih jedi ter gastronomske dediščine partnerskih držav: Poljske, Turčije, Romunije, Italije, Francije in Slovenije.

Dijaki na tedenski delavnici po različnih državah v spremstvu učiteljev mentorjev pridobivajo neprecenljive izkušnje in strokovna znanja s področja gastronomije, spoznavajo način življenja in prehranjevanja ljudi, pri tem ves čas obnavljajo in dopolnjujejo znanje angleščine ter sklepajo nova prijateljstva. Po vrnitvi s tedenskega izobraževanja in delavnic v tujini je naloga udeležencev, da širijo pridobljeno znanje na svoji šoli in širši lokalni skupnosti v obliki organizacije dogodka.

“Ponosni smo, da v tem projektu barve Slovenije, Evropske gastronomske regije, zastopa prav Šola za storitvene dejavnosti. Zaupana nam je bila tudi naloga izdaje knjige receptur vseh držav članic v projektu, ki bo prevedena v vse jezike članic držav EU, izdelava fotografij, oblikovanje spletne strani in video filma, e-Twinning,” pravijo na Šoli za storitvene dejavnosti.

Vodja projekta Miran Papež in vodja strokovnega programa in mentorica dijakom Simona Pompe zagotavljata, da bo v tem skupnem tednu, kvalitetno uresničen cilj projekta: širiti gastronomska znanja in povezati mlade različnih držav in kultur s široko paleto izkušenj ter doživetij.