Šaleško-koroški derbi Velenjčanom

Foto: Jan Gregorc

Po porazu na derbiju s Celjani so se Velenjčani včeraj, 3. marca, vrnili na zmagovalni tirnice. Na šaleško-koroškem derbiju v Rdeči dvorani so s 33 : 26 premagali Slovenj Gradec in zabeležili 14. zmago v letošnji sezoni lige NLB.

Gostje iz Slovenj Gradca se na uvodu dvoboja niso znašli najbolje in so na svoj prvi gol čakali dobrih pet minut. A tudi Velenjčani v uvodnih minutah niso bili najbolj prepričljivi in po desetih minutah je bil dvoboj izenačen (4:4). Ose so nato le prevzele pobudo in v 23. minuti povedle z 10 : 5, na odmor pa sedle s prednostjo štirih zadetkov (13 : 9). Tudi v drugem polčasu so domačini niti držali v svojih rokah in le nekaj minut po začetku drugega dela povedli z 18 : 10. Gostje so svoj zaostanek vmes nekoliko stopili, a znatno se niso uspeli približati velenjskim rokometašem, ki so se veselili zmage s 33 : 26.

Na domačem parketu sta s sedmimi goli blestela Domen Tajnik in Tilen Sokolič, pet jih je dodal še Timotej Grmšek. Za Slovenj Gradec so bili s štirimi goli najučinkovitejši Tarik Velić, Rok Cvetko in Jaroš Bulovič.

Matevž Skok, rokometaš RK Gorenje Velenje 
˝Slovenjgradčani so zelo žilavi in vztrajni do zadnje minute. Oni so v tekmo vstopili samozavestno, ker so vedeli, da nimajo kaj izgubiti, mi pa vsako tekmo v določenih minutah ne blestimo. Danes smo uspeli v dobrih minutah narediti varno razliko in nato tekmo brez večjih pretresov in živčnosti pripeljali do konca.˝

STA/tr