Robert Goter v podporo delavcem Gorenja

Velenje – Sindikat Gorenja SKEI je s svojimi aktivnostmi pripomogel, da so se vodilni v podjetju odločili in ponovno pretehtali svojo prvotno odločitev o velikem odpuščanju. Trenutno so dosegli, da  bo namesto aprila napovedanih 544 delavcev iz podjetja moralo oditi 327 delavcev. Padec naročil v podjetju je sicer velik in zato ob polletju v družbi pričakujejo 41 milijonov evrov izgube.

Po prvotnih planih je zato vodstvo načrtovalo, da bo od 5580 zaposlenih presežnih 828 delavcev, in sicer v proizvodnem podjetju Gorenje 544, v podjetju Hisense Gorenje Europe 155, v invalidskem podjetju IPC 84 in v podjetju Gorenje Gostinstvo 45.

V dogovoru s sindikatom je vodstvo nato sprejlo, da dela ne moreta izgubiti oba zakonca ali zunajzakonska partnerja, prav tako na seznamu presežnih delavcev v nobeni izmed družb ne bo staršev samohranilcev. Pri samem odpuščanju pa sindikat ni želel sodelovati, ampak je z vrsto aktivnosti skušal doseči večjo družbeno pozornost do nastalih težav zaposlenih. To je očitno vplivalo tudi na trenutno odločitev vodstva podjetja, ki je poiskalo nekoliko blažjo rešitev. V proizvodnem podjetju Gorenje bo namesto prvotno predvidenih 544 delo izgubilo 327 delavcev, v invalidskem podjetju IPC pa bo število odpovedi namesto prvotno predvidenih 84 manjše od 29, so sporočili.

Sindikat sicer nadaljuje s svojimi aktivnostmi med katerimi so tudi nastopi glasbenikov na Titovem trgu. Danes bo tu ob 17. uri bo v podporo delavkam in delavcem Gorenja nastopil Robert Goter.