Razstava Katje Felle

Velenje – V Galeriji Velenje bodo nocoj odprli razstavo Katje Felle, z naslovom 500 GB. Na postavitvi umetnica nadaljuje z razvijanjem sodobnega slikarskega medija, saj se že nekaj let ukvarja z digitalnimi mediji, povezanimi s slikarsko prezentacijo. Gre za neke vrste dokumentiranje in prezentiranje, ki se aktualizira prek intermedijske vizualizacije.

Postavitev je povezana z uporabnikom, saj jo ta osmisli v postopku odpiranja datoteke-slike. Brez naslovnika oz. gledalca ostaja zakodirana v okviru datoteke. Prav trenutek odkritja oz. odprtja ujame avtorica v svoj poudarek in osmišljanje, ki sta razpeta med neberljivo ikono in razkritjem njene vsebine, so sporočili iz Galerije Velenje.

Katja Felle, ki živi in dela v Slovenj Gradcu in Parizu, je vizualna umetnica, ki deluje na področjih slikarstva, umetnostnega izobraževanja ter umetniškega dela z družbenimi skupinami in institucijami.

Z umetniškimi deli in projekti se je predstavila na več samostojnih in skupinskih razstavah, med drugim v: Münchnu, Koroški galeriji likovnih umetnosti v Slovenj Gradcu, Celovcu, Mestni galeriji Nova Gorica, Berlinu, Turba Gallery v Hannovru in drugje.