Razpoložene ose evropsko sezono odprle z zmago

Velenje, 17. oktobra – Rokometaši Gorenja Velenja so se v prvem krogu drugega najmočnejšega tekmovanja, evropske lige, pomerili švicarsko ekipo Pfadi Winterthur. Prva evropska preizkušnja je bila za izbrance Zorana Jovičića pravi obliž na rane po porazu proti Celju. S prepričljivo predstavo so ugnali tekmece in pred domačimi navijači zasluženo slavili visoko zmago s 34 : 26.

Že po dobri polovici prvega polčasa je bilo jasno, da gostje le s težavo sledijo velenjskim rokometašem. Ti so sicer v obračun vstopili nekoliko zadržano, a so se po uvodnih minutah le zbrali in prevzeli pobudo. V 21. minuti srečanja so si prvič priigrali tri zadetke naskoka, kmalu zatem povedli že s 17 : 11, v drugi polčas pa odnesli prednost petih golov (19 : 14). Švicarji tudi v nadaljevanju srečanja niso uspeli slediti ritmu Velenjčanov, ki so vztrajno polnili njihovo mrežo. Prednost iz prvega dela so kmalu po začetku drugega še zvišali (21 : 14), si v 53. minuti priigrali že devet golov naskoka (32 : 23), nato pa z zbrano igro tekmo mirno pripeljali do konca in si priigrali prvi evropski točki v letošnji sezoni.

»Zasluženo smo zmagali. Naredili smo zelo malo napak in se držali tistega, kar smo se dogovorili pred tekmo. Pokazali smo, da smo boljša ekipa,« je po srečanju dejal Tilen Sokolič, s sedmimi zadetki prvi strelec velenjske ekipe.

»Na to tekmo smo se dobro pripravljali. Vedeli smo, da so ekipa, ki hitro zaključuje napade. Tehnično smo tekmo dobro odigrali, dobro smo se vračali in disciplinirano tekmo privedli do konca. Z dobro obrambo in dobro realizacijo smo danes na domačem igrišču slavili,« pa je bil z igro svojih izbrancev zadovoljen trener Zoran Jovičić.

Velenjska zasedba se na evropska tla znova podaja v torek, 24. oktobra, ko bo gostovala pri švedskem Sävehofu.