Prižig praznične razsvetljave

Foto: Anže Kovač

V četrtek, 1. decembra, ob 18. uri bodo na Titovem trg prižgali praznično razsvetljavo. Dogodek bosta z glasbenim koncertom popestrila Ines Erbus in David Amaro.

Letošnja novost bodo tri velika srca, ki jih bodo postavili na Titovem trgu, v Starem Velenju in na Visti, ter štirideset vlončenih dvometrskih jelk in smrek, od tega bo trideset vlončenih navadnih smrek postavljenih na Titovem trgu, deset vlončenih kavkaških jelk pa na trgu v Starem Velenju. Po praznikih bodo naravne smreke, ki bodo okrašene z baterijskimi LED lučkami, vrnili dobavitelju, kavkaške jelke pa bodo posadili na zelenice po mestu. Novoletno jelko, ki krasi Titov trg, je mestu podaril občan Jože Činžar z Gorice.

Velenje bo okrašeno z elementi na uličnih svetilkah, svetlobnimi trakovi na drevesih in samostojnimi elementi v mestnem središču. Letos bodo s praznično razsvetljavo v mestnem središču ponovno zažarele tudi priljubljene sprehajalne lokacije, in sicer Vista – park z razgledom, prenovljen trg v Starem Velenju in Goriška cesta. S svetlobnimi skulpturami bosta okrašeni tudi dve krožišči, in sicer pod Velenjskim gradom in pri Sončnem parku.

Praznični projekt Čarobni december 2022 bo v Velenju potekal ves december:

  • 3. decembra se začne manjši praznični sejem na Velenjskem gradu,
  • 5. decembra bo v Starem Velenju prihod Miklavža,
  • 8. decembra na Titovem trgu prihod dedka Mraza,
  • 17. decembra bo v mestnem središču Praznični sejem,
  • 19. decembra se prične Čarobna promenada,
  • ob novem letu pa se bo veseli december zaključil s silvestrovanjem na Titovem trgu. Ob 18h se bo začelo otroško silvestrovanje, ob 22. uri sledi zabava s skupino Rok ‘n’ band.