Priprave na MetalDays v polnem teku

Celotno območje od Viste, območje Velenjske plaže in vse do Kinološkega društva Velenje bo od 30. julija do 6. avgusta, predvsem zaradi varnosti in boljšega nadzora nad dogajanjem na festivalu, tudi po priporočilu Policijske postaje Velenje, ograjeno in bo na voljo izključno udeležencem festivala. Območje Viste bo do 7. avgusta zaprto za širšo javnost zaradi priprav in izvedbe festivala.  Spremenjen bo tudi prometni režim: od 29. julija od 8. ure do 5. avgusta do 23. ure bo za promet zaprta cesta od krožišča pri Merkurju do podjetja Esotech. Prav tako bo na območju prireditve zaprta kolesarska steza. Obvozi bodo označeni.  Zgodnji prihodi udeležencev festivala bodo potekali od četrtka, 27. julija, do sobote, 29. julija. V tem času bodo na odru Wunder beach bara na Velenjski plaži potekali že prvi koncerti. Mapo z označbo festivalskega dogajanja najdete na povezavi: https://www.metaldays.net/festival-map

Nadomestna lokacija plaže

V času festivala bo za Velenjčane in turiste urejena nadomestna plaža na začetku vrtičkarskega naselja Kunta Kinte v bližini Viste. Parkiranje za obiskovalce nadomestne plaže bo v dneh festivala omogočeno na parkirnem prostoru pod APS in pri objektu Galactica. Priporočajo, da za obisk nadomestne plaže uporabite brezplačen javni prevoz Lokalc, pridete peš ali s kolesom. Dostop do nadomestne plaže bo mimo športnih igrišč in Sporty bara. Da si bodo gostje festivala v dopoldanskem času lahko ogledali mesto, obiskali muzeje in druge turistične točke ter obiskali lokalne gostince, je vzpostavljena tudi dodatna avtobusna linija z Viste v mesto. Avtobus bo vozil tudi do Kinološkega društva Velenje (AP podhod Pesje) od 8. do 16. ure.

Vrhunec festivala

Festivalski vrhunec se bo zgodil med ponedeljkom in petkom (med 31. julijem in 4. avgustom), ko bo nastopilo preko 100 glasbenih skupin, ki veljajo za vrh težkometalnega žanra. Vrstni red po dnevih je objavljen na uradni spletni strani festivala MetalDays: https://www.metaldays.net/running-order. Koncerti naj bi se začeli ob 14. uri in končali ob 1. uri zjutraj. Organizatorji in MO Velenje želijo, da bi občanke in občani festival in udeležence gostoljubno sprejeli in da bi se vsi skupaj dobro počutili.