Prihodnji teden dan brez avtomobila

Evropski teden mobilnosti, v katerem tudi letos sodeluje Mestna občina Velenje se bliža. Rudarsko cesto bodo zaprli 21. septembra med 6. in 19. uro, kjer se bodo odvijale različne športne dejavnosti in pester kulturni program.

V tednu mobilnosti med 16. in 23. septembrom bo pri stavbi steklene direkcije organizirana točka »Poljubi in odpelji« (kiss&ride) za starše, ki pripeljejo šolarje v bližnjo osnovno in srednjo šolo.

Za otroke bodo izvedli igro Aktivno v vrtec z Belim zajčkom. Vrtce bomo seznanili s projektom in jih vzpodbudili, da izvajajo aktivnosti trajnostne mobilnosti in spodbujajo starše in otroke k bolj trajnostnemu prihodu v vrtec.

V torek, 20. septembra, bo v Vili Bianci potekala delavnica Spodbujanje aktivne mobilnosti starejših, ki jih bodo seznanili z električnimi kolesi, saj električno kolo vsakemu kolesarju bistveno podaljša in olajša doseg končnega cilja ter minimizira napor pri vzponih, seznanili pa jih bodo tudi z nakupom novega električnega tricikla, primernega za gibalno ovirane, ki bo na voljo za izposojo pri Zavodu za turizem Šaleške doline. Predstavili bodo še električna kolesa iz brezplačnega sistema za izposojo koles Bicy.

V petek, 23. septembra bo v sodelovanju s Športno zvezo Velenje potekala akcija Velenje na koleščkih, s katero želijo promovirati vožnjo s kolesom po Velenju.