Preverite svoje vozniško znanje

V želji, da bi bilo na naših cestah čim manj prometnih nesreč, Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu MO Velenje skupaj z Agencijo za varnost prometa RS, Policijo Velenje in Šolskim centrom Velenje organizira akcijo Voznik, voznica. Vabijo vas, da svoje vozniško znanje dopolnite, preverite ali obnovite.

Dogodki bodo v KS Cirkovce v četrtek, 6. aprila, ob 17. uri, v KS Gorica v torek, 11. aprila, ob 17. uri in v KS Škale Hrastovec v četrtek, 13. aprila, ob 17. uri.

Rado Jeromel iz Agencije za varnost prometa bo udeležencem predstavil novosti s področja cestno prometnih predpisov. Uroš Medved s Policije Velenje bo zbrane seznanil z najpogostejšimi vzroki za prometne nesreče in kako ukrepati v teh primerih. V sodelovanju s ŠCV in Boštjanom Hribarjem bodo udeleženci svoje spretnosti preverili na simulatorju varne vožnje. Vsi udeleženci bodo prejeli odsevna telesa, ki jih uporabljamo pri hoji in vožnji ponoči. Dobili bodo lahko tudi odgovore na svoja vprašanja v zvezi s prometom. Dogodek bo trajal dve šolski uri.