Praznični teden v Velenju

V sredo, 20. septembra, ko je praznik Mestne občine Velenje, pripravljamo ob 18. uri v Domu kulture Velenje slavnostno sejo, na kateri bodo podelili najvišja občinska priznanja.

V četrtek, 21. septembra, se bo ob 10. uri v Hotelu Paka začela tretja mednarodna razvojna konferenca Pozdravljena, prihodnost, v sklopu katere odkrivajo različne vidike prestrukturiranja in razvoja premogovnih regij v Evropi. Tema letošnje konference je diverzifikacija in gospodarski razvoj premogovnih regij Evropske unije v procesu izstopa iz premoga.

Koncert ob prazniku na Titovem trgu z Ansamblom Saša Avsenika in skupino Tabu bo v petek, 22. septembra, od 19. ure naprej (v primeru dežja v Rdeči dvorani). Vstop je prost.

V soboto, 23. septembra, bo na Titovem trgu od 9. ure dalje dogodek Velenje se predstavi, na katerem se predstavljajo velenjska športna, kulturna, izobraževalna in druga društva ter klubi. Izvedli bomo tudi tradicionalen Tek očkov.

20. septembra mineva 64 let, odkar je bilo odprto novo mestno središče, zato Velenje septembra praznuje. Vabilu na praznovanje se je odzvalo 8 partnerskih in prijateljskih mest (Kikinda, Lukavac, Novi Travnik, Pljevlja, Prijedor, Valjevo, Vranje in Vrnjačka Banja).