Praznični dvorec Gutenbuchel že vabi!

Jutri, 17. novembra, ob 17. uri bo dvorec Gutenbuchel v Ravnah pri Šoštanju ponovno odet v čudovite praznične kreacije priznanega florista Simona Ogrizka in programsko dopolnjen z lokalnimi ustvarjalci in podjetniki. Organizator in pokrovitelj razstave Adventna pravljica je Občina Šoštanj v sodelovanju z Zavodom za kulturo Šoštanj in Zavodom za turizem Šaleške doline. V letošnjo pravljico bodo vključili nove trende in pristope, pri katerih bo narava še vedno igrala ključno vlogo.

»Morda so nekateri med njimi bolj eksotični, drugi pa nekoliko bolj subtilni, a skupna rdeča nit je povezava z naravo. Prav iz narave smo črpali navdih za detajle, ki bodo krasili posamezne prostore. Ne bomo spregledali osupljive rdeče in razkošja jedilnice ter prostorov, ki bodo okrašeni z eksotičnimi palmami, pavovimi peresi … Določene stvari pa naj ostanejo skrivnost,« pravi Simon Ogrizek.

Ogrizek je z ekipo hrvaških cvetličarjev, ki že nekaj let soustvarjajo v dvorcu, tudi tokrat navdih iskal po različnih koncih sveta. Eden od prostorov bo posvečen daljni Kitajski in kitajski kulturi cvetja, ki jo bo vpletel v adventno zgodbo na dvorcu.

Kot je v povabilo na razstavo zapisala Mateja Kumer, mag. inž. arh., arhitektka in interpretka kulturne dediščine, je razstava finančno nepridobitna in je plod srčnih ustvarjalcev, ki želijo ohraniti arhitekturni biser in mu vrniti življenje.

Razstava bo na ogled do 3. decembra, odprta pa bo med tednom med 16. in 20. uro, v soboto in nedeljo pa med 11. in 20. uro.