Potica na Grilovi domačiji

Foto: Blaž Verbič

Jutri, v sredo, 27. marca, bo Muzej Velenje objavil video predstavitev peke potice z naslovom Potica na Grilovi domačiji. Video zapis so pripravili ob prihajajočih velikonočnih praznikih v sodelovanju s člani Turističnega društva Šentilj pri Velenju in Društva zeliščarjev Velenje, ki že vrsto let sodelujejo pri programih Grilove domačije. Video zapis bo na voljo za ogled na muzejskem Facebook profilu, spletni strani ter YouTube kanalu.

V četrtek, 28. marca, velenjski muzealci vabijo na Velenjski grad na predstavitev knjige Potopljeni spomini avtorja Damijana Kljajiča.

Iz Muzeja Velenje sporočajo, da bodo na velikonočno nedeljo, 31. marca, vse enote muzeja zaprte za obiskovalce. Muzej bo zaprt tudi 1. aprila, na velikonočni ponedeljek.

Iz Muzeja Velenje prav tako sporočajo, da od 2. aprila dalje uvajajo poletni odpiralni čas. Muzej na Velenjskem gradu in Hiša mineralov v Starem Velenju tako bosta od 2. aprila dalje ponovno odprta od 10. do 18. ure. Muzej usnjarstva na Slovenskem pa bo odprt med 9. in 17. uro. Poletni odpiralni čas bo v veljavi vse do 31. oktobra. Ostale muzejske enote si obiskovalci lahko ogledajo po dogovoru.

V torek, 2. aprila, velenjski muzealci vabijo na brezplačno javno vodstvo po občasni razstavi Šaleška planinska pot 50 let, ki je na ogled v atriju Velenjskega gradu. Po razstavi bodo popeljali avtorji, člani Planinskega društva Velenje.

V sredo, 3. aprila, Muzej Velenje vabi na mesečno brezplačno javno vodstvo po stalnih in občasnih razstavah Muzeja usnjarstva na Slovenskem v Šoštanju.