Poplave zaustavile dinamiko dela na 3. razvojni osi

Po sestanku med štirimi koroškimi župani in Ministrstvom za infrastrukturo, Ministrstvom za naravne vire in prostor ter Darsom, je infrastrukturna ministrica Alenka Bratušek povedala, da so poplave zaustavile dinamiko dela na 3. razvojni osi, saj so se na ključnih ministrstvih morali ukvarjati s popoplavno obnovo. Ministrica pravi, da stvari za nazaj ne gledajo, gledajo samo kako sedaj pohitriti stvari za naprej. Ocenjuje pa, da so si za naprej zastavili zelo optimistične cilje.

Predsednik Uprave Darsa je zatrdil, da so na nobenem od odsekov v gradnji ne zamuja, tudi na Viaduktu Jenina ne. Pričakuje, da se bo na nekaj odsekih do poletja pridobilo nekaj gradbenih dovoljenj.

Predsednik odbora za 3. razvojno pravi, da se je na tem sestanku začutilo, da sta na tem sestanku prisotna tudi Ministrica Alenka Bratušek in Minister za naravne vire Jože Novak. Največ težav nastaja zaradi neskladja delovanja teh dveh ministerstev. To dejstvo, da pa sami ministri pritiskajo na dejavnost Darsa, pa je za samo pospešitev gradnje izjemnega pomena.

Več v naslednji tiskani izdaji Našega Časa.