Poostren nadzor nad pasjimi iztrebki

Psi so pomemben del naše lokalne skupnosti, zato je ključno, da lastniki ravnajo odgovorno in poskrbijo, da so njihovi psi primerno vzgojeni za urbano okolje ter da počistijo za njimi. Občinski redarji bodo v prihodnjih tednih izvajali poostreno kontrolo v mestu in okolici, in sicer s predpisano globo 400 evrov za nepobiranje pasjih iztrebkov po veljavnem odloku.

Prav tako je pomembno upoštevati določbe Zakona o zaščiti živali, ki zahteva, da morajo lastniki psov na javnih mestih zagotoviti fizično varstvo psa s povodcem, sicer grozi globa v višini 200 evrov.

Na MO Velenje v prihodnosti načrtujejo ureditev ograjenega pasjega parka v bližini Vile Herberstein, ki bo primeren za prosto gibanje psov in igro brez povodca. Park bo oblikovan v skladu z obstoječim prostorom, vključno z vegetacijo in urbanimi elementi iz naravnih materialov, da se bo harmonično vključil v okolico. Gradbeno dovoljenje za projekt že imajo, izvedba pa bo stekla takoj, ko bodo zagotovljena potrebna proračunska sredstva.