Pomlad vedno prinese pevski Pozdrav pomladi

Foto: Ksenija Mikor

Na območni reviji otroških in mladinskih pevskih zborov pod naslovom Pozdrav pomladi se je predstavilo 19 zborov osnovnih šol v Šaleški dolini, glasbene šole Fran Korun Koželjski in Šolskega centra Velenje.

»Zbori, ki se hočejo uvrstiti v tekmovalni izbor, morajo zapeti tri pesmi. Zborovodje za ta nastop izberejo vsaj eno pesem slovenskega avtorja, tudi ljudska pesem je zaželena,« je povedala vodja Območne izpostave JSKD Nina Mavec Krenker. Območno revijo vedno spremlja strokovna spremljevalka, ki je bila že drugo leto Anka Jazbec. Kot pravi Nina Mavec Krenker, si želijo, da »so strokovni spremljevalci vsaj tri leta isti, da spremljajo rast oziroma delo zborov in jih lahko na območni reviji razvrstijo po kakovostnih nivojih. Najboljši zbori dobijo priporočilo, da se prijavijo na regijsko tekmovanje oziroma letos kar državno tekmovanje.«

To bo za mladinske pevske zbore že 6. aprila v Celju, državno tekmovanje otroških in mladinskih pevskih zborov pa bo v Zagorju ob Savi konec aprila oz. v začetku maja.