Policisti so imeli v preteklih dneh največ dela z mladimi

V četrtek ob 10.06 so bili obveščeni o delovni nezgodi na Premogovniku Velenje, pri kateri se je rudar lažje telesno poškodoval. Policisti so ugotovili, da je tuja krivda izključena, zato bodo državnega tožilca o ugotovitvah obvestili s poročilom.

Ob 10.19 so policisti v enem od velenjskih lokalov posredovali zaradi pretepa dveh mladoletnih oseb. O sumu storitve kaznivega dejanja Nasilništva bodo obvestili državnega tožilca, o kršitvi določil Zakona o varstvu javnega reda in miru pa bo odločal prekrškovni organ.

Ob 11.37 je osebje Splošne bolnišnice Celje obvestilo policijo, da je v mladinskem domu v Velenju prišlo do pretepa dveh oseb, pri tem pa je bila ena od oseb lažje telesno poškodovana. Tudi v tem primeru gre za sum storitve kaznivega dejanja Nasilništva, ki ga bo preučil državni tožilec.

Ob 13.03 je na policijo poklical občan, ki je povedal, da je pri nakupovalnem središču na Celjski cesti opazil sumljiv kovček. Za kovček so poskrbeli bombni tehniki, specialne enote policije. O ugotovitvah so policisti obvestili državnega tožilca.

Ob 17.16 so obravnavali sum storitve kaznivega dejanja Nasilništva na Koroški cesti v Velenju, kjer je mladoletnik udaril drugega. Policisti bodo na državno tožilstvo poslali kazensko ovadbo, o tem pa bodo obvestili tudi pristojni center za socialno delo.

V četrtek so poleg vseh ostalih kaznivih dejanj obravnavali še štiri grožnje.

V petek so policisti zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru posredovali na eni od srednjih šol v Velenju, kjer se je mladoletnica nedostojno vedla do druge. O prekršku bo odločalo pristojno sodišče.

Ob 13.15 so policisti obravnavali tatvino goriva na bencinskem servisu na Selu. Po zbranih obvestilih bodo policisti na državno tožilstvo poslali kazensko ovadbo.

Ob 16.00 so policisti sprejeli prijavo o sumu storitve kaznivega dejanja goljufije, pri kateri je neznanec ogoljufal občana, ki mu je prodal neveljavno vstopnico za dobrodelno nogometno tekmo. Policisti bodo zbrali obvestila in obvestili državnega tožilca.

Ob 4.34 so obravnavali vlom v lokal v središču Velenja. Policisti so opravili ogled, zavarovali sledove in zbrali obvestila. Z zbiranjem obvestil bodo nadaljevali in o ugotovitvah obveščali državnega tožilca.

V soboto so obravnavali tri prometne nesreče, pri eni se je ena oseba lažje telesno poškodovala.

Ob 15.30 je na policijo poklical občan, ki je povedal, da je neznanec na parkirnem prostoru pred Rdečo dvorano namerno poškodoval prireditveni šotor in ga poškropil z barvo. Policisti bodo poskušali z zbiranjem obvestil in zbranimi dokazi ugotoviti identiteto neznanega storilca, ki ga bodo ovadili na okrožno državno tožilstvo.

V nedeljo ob 6.47 so obravnavali sum storitve kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari na Paškem Kozjaku, kjer je neznanec namerno poškodoval pnevmatike na osebnem vozilu. Ker oškodovana oseba ni zahtevala kazenskega pregona storilca, bodo policisti tožilcu poslali kazensko ovadbo z umikom predloga za pregon. Tekom dneva smo obravnavali še kaznivo dejanje Zatajitev in še eno Poškodovanje tuje stvari.