Policijsko dogajanje preteklih dni

Simbolična fotografija (Foto: policija.si)

V petek zjutraj ob 11.20 uri so obravnavali prometno nesrečo, ki se je pripetila v garažni hiši Mercatorja. Pri manevriranju je v vozilo oškodovanke trčil neznani voznik in s kraja pobegnil. Skrben očividec je na poškodovanem vozilu pustil podatke od pobeglega vozila. Policisti so izsledili pobeglega voznika in ga oglobili za prekršek premika z vozilom in pobega s kraja prometne nesreče.

V ponedeljek zjutraj so v Hudi Luknji obravnavali prometno nesrečo v kateri je sta bila udeležena dva voznika. Do prometne nesreče je prišlo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo v zimskih razmerah. Na isti relaciji je z vozišča zdrsnilo tudi tovorno vozilo. Tekom dneva so na območju Velenja obravnavali še štiri prometne nesreče.

JAVNI RED IN MIR

V četrtek zjutraj so policisti obravnavali kršitev javnega reda in miru. Bivša partnerica je prijavila, da jo mož, s katerim je v ločitvenem postopku, nadleguje preko sporočil. Zoper kršitelja bodo uvedli prekrškovni postopek.

KRIMINALITETA

V četrtek zjutraj so obravnavali kaznivo dejanje velike tatvine. Neznani storilec je na gradbišču na Kidričevi cesti vlomil v kontejner in iz njega odnesel nekaj vrednih stvari elektronskega in ročnega orodja. Za storilcem še poizvedujejo.

V četrtek opoldan so na Osnovni šoli v Šmartnem ob Paki obravnavali vrstniško nasilje. Med vrstnikoma je prišlo do provokacij, nato še do pretepa, ki je enemu izmed njiju povzročil lažjo telesno poškodbo. O tem bodo obvestili tožilstvo in Center za Socialno delo.

V četrtek so obravnavali še eno medvrstniško nasilje, in sicer na velenjski osnovni šoli, kjer je eden izmed učencev v šolo prinesel tako imenovani bokser in manjši nož, s katerim je grozil enemu izmed sošolcev. Ostali učenci so o tem obvestili vodstvo šolo, ki je odreagiralo na prijavo. Mladoletnemu učencu sta bila predmeta zasežena. Obveščeni tudi starši, o dogodki pa bodo obvestili tožilstvo in Center za socialno delo.

V petek zjutraj se je na policijski enoti zglasila občanka in naznanila kaznivo dejanje grožnje. Izrečene so ji bile resne grožnje. Odgovorno osebo bodo ovadili pristojnemu tožilstvu.

V petek popoldan so v trgovini Interspar obravnavali kaznivo dejanje Tatvine in tam zadržali moškega storilca, ki je odtujil nekaj živilskih artiklov.

V soboto ob 16.30 uri je na enoto prišla občanka in naznanila težave z možem. Omenjeni jo omejuje, spravlja v podrejen položaj pred časom pa jo je tudi že fizično napadel. Po zbranih obvestilih mu ukrepa prepovedi približevanja niso izrekli. Zanj bodo podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Nasilja v družini.

Tudi v soboto zvečer, ob 22.30 uri, so obravnavali kaznivo dejanje nasilja v družini v Podgorju. Ugotovljeno je bilo, da partner izvaja psihično nasilje nad partnerico pred časom pa jo je tudi davil in grozil. Izrečen mu je bil ukrep prepovedi približevanja zanj pa bodo podali kazensko ovadbo.

V soboto ponoči pa je bil izrečen še en ukrep prepovedi približevanj. Osumljeni po izrečenem ukrepu ni zapustil stanovanja, zato je bila zanj uporabljena fizična sila in odrejeno pridržanje. Po zbranih obvestilih bodo zoper njenega partnerja podali tudi kaznivo dejanje Nasilja v družini.

V nedeljo dopoldan so obravnavali kaznivo dejanje Poškodovanja tuje stvari. Neznani storilec je ponoči na Gorici porisal osebni avtomobil in s tem oškodoval lastnika za okoli 1000 evrov. Za vandalom poizvedujejo.

V ponedeljek zjutraj so na Gorici obravnavali še eno kaznivo dejanje. Neznani storilec je poškodoval vhodna vrata stanovanja.