Poletne prireditve Muzeja Velenje

Foto: Blaž Verbič

Danes, 10. avgusta, Muzej Velenje ob 21. uri vabi na Poletne filmske projekcije pred Muzej usnjarstva na Slovenskem v Šoštanju. Na poletnih filmskih projekcijah bosta na sporedu dva dokumentarna filma, ki ju je Muzej Velenje pripravil v zadnjih dveh letih: Mastodonti iz Šaleške doline ter Zgodovina zdravilišča in bolnišnice Topolšica. Avtorica filmov je Pina Špegel, kustosinja Muzeja usnjarstva na Slovenskem.

V nedeljo, 13. avgusta, velenjski muzealci ob 16. uri vabijo pred Vilo Čira-čara ob Velenjskem jezeru, kjer pripravljajo dogodek za otroke Gremo v Afriko z Muzejem Velenje! Otroci so vabljeni na popotovanje po črni celini – s pomočjo afriške pravljice in ob ritmih afriške glasbe se bodo odpravili v ta nadvse zanimiv konec sveta. Muzej Velenje vabi, da si družine ustvarijo popoln tematsko obarvan dan in pred tem obiščejo tudi Velenjski grad, kjer je na ogled z zanimivimi predmeti bogata stalna razstava Afrika. Dogodek je del celodnevnega tematskega programa, ki ga organizira Festival Velenje in se posveča spoznavanju afriške kulture.

Iz Muzeja Velenje sporočajo, da je za soboto, 19. avgusta, najavljen Srednjeveški dan na Velenjskem gradu, odpovedan.

Prav tako velenjski muzealci sporočajo, da je zaradi plazu do nadaljnjega zaprta gozdna pot iz Starega Velenja do Velenjskega gradu. Obiskovalce prosijo, da za dostop do gradu uporabijo stopnice ali cesto.