Pika že miga

Foto: Ksenija Mikor

Velenje, 10. septembra – V Galeriji Velenje so v četrtek zvečer odprli razstavo ilustracij izjemne ilustratorke Marije Lucije Stupice in tako začeli s sklopom predfestivalskih dogodkov 27. Pikinega festivala. Neustrašna in zabavna deklica bo prišla v mesto v nedeljo 18. septembra, že pred tem pa organizatorji prirejajo vrsto različnih aktivnosti.
Nekatere so se že zvrstile, v naslednjih dneh pa bo Pika odprla razstave še na štirih prizoriščih. Na Velenjskem gradu bo v sredo, 14. septembra, ob 18. uri, odprtje skupinske fotografske razstave članov Fotokluba F8, ki se bodo predstavi s fotografijami narave. V Knjižnici Velenje bodo dan kasneje ob 17.30 odprli kar tri razstave, in sicer razstavo Gumb za srečo podjetja Dolejši – modni gumbi, razstavo Svet pikastih mojstrovin otrok Vrtca Velenje ter izložbo najljubših knjig letošnje častne pokroviteljice festivala Pie Zemljič. V četrtek zvečer bo odprtje razstave tudi v Muzeju premogovništva Slovenije, in sicer Jezera v Šaleški dolini. V petek, 16. septembra, bo ob 19. uri v eMCe placu v Rdeči dvorani odprta še kostumografska razstava Druga koža avtorice Jume Valenčak. V sklopu Pikinega festivala bo še filatelistična razstava na velenjski pošti ter več manjših razstav na osrednjem festivalskem prizorišču ob Velenjskem jezeru.
V petek, 16. septembra, pa Triatlon klub Velenje, kot uvod v festival pripravlja 24-urni humanitarni tek, ki se bo zaključil ob 18. uri na plaži ob Velenjskem jezeru. Zbrana sredstva bodo namenili za izvedbo otroškega kampa za socialno šibkejše otroke prihodnje poletje.