Pester september v Mislinji

Več društev v Občini Mislinja pripravlja zanimive dogodke in vabijo, da se jim pridružite.

Video sprehod po Hudi luknji

Društvo upokojencev Mislinja s skupino Fotofirbci pripravlja v sredo, 20. septembra, predstavitev raziskovalnega projekta Huda luknja. Prikazali bodo kratek zgodovinski pregled od prazgodovinskih odkritij, izdelave ceste v času nadvojvode Janeza, grafične upodobitve soteske, gradnjo železnice, objavo v prvem letniku planinskega vestnika, puščavnika Emerita, do moderne povedke o Črni ali Beli babi z resnično fotografijo Črne babe, posebnosti rastlinstva v soteski s fotografijami ter nekatere  faze gradnje kolesarske poti skozi Hudo luknjo, ki bo ena najzanimivejših kolesarskih poti v Sloveniji. Računalniško podprta predstavitev se bo začela ob 18.uri v Sejni sobi PC Lopan.

Pozdrav jeseni

Turistično društvo Mislinja vabi na prireditev »Pozdrav jeseni«, ki se bo na kmetiji Foltan v Mislinji v nedeljo, 24. septembra, začela ob 13. uri. Pripravljajo razstavo jesenskih pridelkov posameznikov in okoliških kmetij. Pogostitev bo na temo letošnjega leta, ki so stročnice, skuhali bodo mislinjski pisker, napovedujejo družabne igre, kulturni in zabavni program. Posameznikom in kmetijam bodo podelili priznanja za sodelovanje.

Ker se obnašajo okolju prijazno in želijo čim manj odpadkov, obiskovalce prosijo, da za malico s seboj prinesejo svoj krožnik in pribor.

Od vlaka do picikla

Knjižnica Ksaverja Meška Slovenj Gradec, RRA Koroška ter Občina Mislinja v okviru Evropskega tedna mobilnosti 2023 vabijo, da se v četrtek, 28. septembra, od 17. ure naprej pred in v PC Lopan udeležite dogodka ob odprtju razstave Od vlaka do picikla.

Razstava bo obiskovalce z zanimivimi fotografijami popeljala skozi zgodovino nekdanje železniške proge in proces vzpostavljanja kolesarske poti Štrekna, s čimer bo dala poseben poudarek tudi razvoju nekoč presenetljivo bogate in pestre zgodovine kolesarstva na Koroškem. Dogajanje bo popestreno s prikazi starodobnih koles in opreme.

V duhu trajnostne mobilnosti priporočajo, da se na dogodek v čim večjem številu pripeljete s kolesi.