Pajt iz Gorenja k Slovanu

RK Gorenje Velenje in Kenan Pajt sta se odločila za sporazumno prekinitev sodelovanja. Pajt bo svojo rokometno pot januarja nadaljeval pri RD LL Grosist Slovan, so sporočili iz velenjskega kluba.

26-letni Velenjčan je svojo rokometno zgodbo začel pisati pri mlajših selekcijah velenjskega rokometnega kluba. Prvič je članski dres RK Gorenje Velenje oblekel v sezoni 2016/2017, na tekmi Pokala Slovenije. V sezoni 2017/2018 je kot posojeni igralec prestopil v Slovenj Gradec in naslednji dve sezoni branil barve sosednjega kluba v 1.B državni rokometni ligi. Z ekipo je po odličnih predstavah v sezoni 2018/19 napredoval v 1.A državno rokometno ligo za moške in v dresu RK Slovenj Gradec v sezoni 2019/2020 prvič zaigral med elito. Med domače navijače se je vrnil pred začetkom sezone 2020/2021 in z velenjsko ekipo osvojil naslov državnih prvakov, naslov pokalnih prvakov in naslov superpokalnih prvakov Slovenije. V črno-rumenem dresu je zbral 133 nastopov in dosegel 440 zadetkov. Še pred uradnim zaključkom jesenskega dela letošnje sezone se je preselil v Ljubljano, kjer bo na poziciji desnega krila okrepil ekipo RD LL Grosist Slovan.

»Z Velenjem smo se odločili za sporazumno prekinitev pogodbe na mojo pobudo. Začutil sem, da je čas, da zamenjam okolje v katerem treniram. V Velenju sem preživel lepe tri sezone, kjer sem se razvil tako na igralskem kot na osebnem področju. Najtežje se je bilo posloviti od soigralcev, saj smo se v tem času zelo povezali. Vesel in ponosen sem, da nam je v tem času z ekipo uspelo osvojiti vse tri pomembne lovorike. Ekipi želim veliko sreče in upam, da jim uspe doseči vse cilje, ki so si jih zastavili ter čim manj poškodb. Črno-rumena družina, hvala za vse«, je v izjavi za klub dejal 26-letnik.