Oskrbovana stanovanja pripravljena na vselitev

Nov stanovanjski objekt z oskrbovanimi stanovanji na Žarovi cesti, za katera so že pridobili pravnomočno uporabno dovoljenje, je pripravljen na vselitev stanovalcev. V prihodnjih tednih bo potekalo opremljanje stanovanj s pohištvom. Oblikovana je prednostna lista prijaviteljev, ki so se prijavili na razpis za pridobitev oskrbovanih stanovanj v najem. Uradno odprtje s podpisom najemnih pogodb in predajo ključev novim stanovalcem načrtujemo v sklopu praznovanja občinskega praznika v četrtek, 14. septembra.

Mestna občina Velenje je lani pristopila h gradnji novih oskrbovanih stanovanj na Žarovi cesti 12 v Velenju. V novem stanovanjskem objektu je na voljo 12 stanovanj; 6 stanovanj velikosti 57 m2, ki so primerna za dve osebi, in 6 stanovanj velikosti med 35 m2 in 44 m2, primernih za eno osebo. Vsa oskrbovana stanovanja, ki jim pripada shramba, bodo opremljena s kuhinjo in vgradno omaro. Objekt ima skupni prostor za druženje, dvigalo, toplotno podpostajo, zunanjo kolesarnico, podzemno zbiralnico za odpadke, ob stavbi je zagotovljenih 12 parkirnih mest, od tega sta dve predvideni za invalide.

Skupna vrednost projekta znaša 2.414.915 evrov, projekt sofinancira Evropska unija – NextGenerationEU v višini 947.741 evrov. Naložba je del ukrepov slovenskega Načrta za okrevanje in odpornost.