Ose so se spogledovale s porazom, nato iztržile točko

Foto: Aljaž Sešel

V 9. krogu državnega rokometnega prvenstva se je odvijal napet koroško-šaleški derbi med Slovenj Gradcem in Gorenjem Velenjem, ki se je končal z neodločenim izidom 25 : 25. Obe ekipi sta se spopadli po razburljivih pokalnih obračunih, kjer so Slovenjgradčani premagali Škofljico v podaljšku, Velenjčani pa so v podaljšku premagali Trebanjce. Kljub petim porazom v tej sezoni so domačini pokazali odločnost, ki se je odražala v tesni borbi s tekmeci.

Domači vratar Tilen Leben je s svojimi obrambami pripomogel k prednosti Slovenjgradčanov v prvem polčasu, ki so odšli na odmor s prednostjo treh zadetkov (15 : 12). Kljub zaostanku so Velenjčani v drugem polčasu z delnim izidom 7 : 0 izničili zaostanek in prevzeli vodstvo s 20 : 18. Tekma je ostala izenačena do konca, kjer je Ibrahim Haseljić s zadetkom v zadnjih trenutkih preprečil poraz Velenjčanov in postavil končni izid 25 : 25.

Trener Slovenjgradčanov, Nenad Maksić, je izrazil zadovoljstvo z osvojeno točko, ki je niso pričakovali. Po devetem krogu na vrhu lestvice izstopa Trimo s 16 točkami, drugo mesto pa si je pridobilo Celje, ki je premagalo Krko. Velenjčane je poraz v derbiju stal vodilnega mesta. Naslednja tekma Slovenjgradčanov bo proti Dobovi v gosteh, medtem ko bodo Velenjčani v 10. krogu gostili četrtouvrščeno Krko. Velenjskemu klubu ostaja zvest tudi vratar Matevž Skok, ki je podaljšal pogodbo do konca sezone 2025/2026.