Orodja umetne inteligence so priložnost, ne grožnja

V Saša inkubatorju je potekal eden izmed zelo navdihujočih dogodkov na temo prihodnosti umetne inteligence, kjer je Dan Lejerskar, ustanovitelj, predsednik in izvršni direktor EON Reality, globalnega tehnološkega podjetja, specializiranega za razvoj in implementacijo razširjene resničnosti, poudaril pomen edinstvenosti in dodane vrednosti v svetu tehnologije.

Prostorska umetna inteligenca in trg dela

Direktorica Saša inkubatorja Ana Anžej je spregovorila o pomenu soobstoja z umetno inteligenco: »Vprašanje je, s kakšno hitrostjo se bo širila in nadgrajevala. Ni nas treba biti strah. S prihodom v naša osebna življenja in posel smo na pragu, kjer lahko vsa orodja veliko prispevajo. Orodja umetne inteligence že uporabljamo, saj jih jemljemo kot pomoč, priložnost, vsekakor ne kot grožnjo.«

Pripravljeni moramo biti na revolucijo

Z uporabo prostorske umetne inteligence lahko spodbudimo inovativnost, izboljšamo produktivnost in si zagotovimo konkurenčno prednost v svetu, ki se hitro spreminja.

»Ključ je v tem, da ustvariš nekaj edinstvenega, kar skupaj z umetno inteligenco ponudi dodano vrednost svetu. Najdi področje, ki te navdihuje, kjer čutiš strast, in eksperimentiraj,« je povedal Lejerskar, ki je osvetlil tudi, kako bo prostorska umetna inteligenca pretresla trge dela in kakšen vpliv bo to imelo na posamezne sektorje. Zavzema mnenje, da nas čaka svetla, čeprav za nekatere morda strašljiva prihodnost: »Čas je za prenovo. Pot bo luknjasta in polna skalnih preprek, vendar nam bo uspelo.« Poudaril je, da moramo biti pripravljeni na revolucijo, vendar ne zgolj kot nekaj, česar se moramo bati, ampak kot priložnost. »Razumeti moramo, kako se lahko pripravimo in kako to spremenimo v priložnost za našo delovno silo in gospodarstvo,« je dodal.