Odprto prvenstvo v namiznem tenisu za rekreativce in veterane

V Rdeči dvorani je bil postavljen nov mejnik glede udeležbe na turnirjih, ki štejejo za točkovanje na računalniški lestvici Namiznoteniške zveze Slovenije (NTZS), saj je na 23. odprtem prvenstvu Velenja za rekreativce in veterane tekmovalo 136 udeleženk in udeležencev iz petih držav.

Organizator – domači Namiznoteniški klub tempo – je uvedel tudi noviteto, da so pričeli turnir z igro dvojic, kar se je izkazalo glede na potek tekmovanja za pravilno potezo nemotenega tekmovanja. Udeležba je bila zelo kvalitetna, saj je na turnirju nastopilo kar nekaj prejemnikov medalj z minulih evropskih in balkanskih prvenstev.

Tekmovanje je potekalo najprej v skupinskem delu, nato pa v glavnem turnirskem tekmovanju na izpad, ki ga je vodstvo turnirja pod taktirko vodje veteranov Slovenije Janeza Zoreta vzorno opravilo. Na turnirju je nastopil tudi tekmovalec na vozičku, kar pomeni širitev zanimanja za tovrstna tekmovanja, hkrati pa obveznost organizatorja za zagotovitev primerne opreme in dostopnost, kar Rdeča dvorana v veliki meri nudi.

Rezultati tekmovanja so objavljeni na klubski spletni strani http://ntk-tempo.velenje.si/.