O občini širijo dober glas tudi godbeniki

»Uspeha, ki smo ga dosegli lani, ne moremo preseči in težko ga bo ponoviti, a zaradi tega ne bomo imeli manj motivacije ne pri vajah ne pri igranju,« je med drugim na občnem zboru Pihalnega orkestra Zarja v svojem poročilu povedal dirigent Miran Šumečnik.

Da jim tudi ne gre za zmage, temveč za nastopanje, sodelovanje in povezovanje, so se strinjali vsi prisotni, med njimi tudi predsednik Srečko Potočnik, ki je podal obširno poročilo. »Že enaindvajseto leto podajam poročilo in moram reči, da sem ponosen na pihalni orkester in na medgeneracijsko druženje, ki vlada med člani,« je povedal in izpostavil nekaj projektov v lanskem letu, med njimi sodelovanje na državni proslavi v Šoštanju, katere priprave so sovpadale s pripravami na mednarodno tekmovanje, na katerem so lani osvojili najvišjo možno zmago, nadalje novoletni koncert pod imenom Zarja ima talent in spomladanski koncert ter še mnogo drugih nastopov, sodelovanj in igranj.

»Nismo pa uspeli urediti članskih izkaznic,« je bil tudi samokritičen in nekatere člane pozval k večji pripadnosti društvenemu delu. Zahvalil se je dirigentu Miranu Šumečniku, pomočniku Davidu Janu in drugim mentorjem, ki pomagajo pri strokovnem delu, izpostavil Adrijana Šluteja kot izjemnega obveščevalca in naštel še nekaj imen, ki veliko prispevajo k delovanju društva, med njimi zagotovo podpredsednik Franc Krevzel, ki je tokrat vodil občni zbor in poskrbel, da je bil potrjen tudi načrt za leto 2024.
Že marca načrtujejo velik koncert, posvečen kralju rock’n rolla Elvisu Presleyu, na katerem bodo izvajali zanimive glasbene vsebine in gostili posebne goste. Program bodo predstavili tudi na gostovanju v Ljubljani in celo v Nemčiji. Čaka jih vabilo za gostovanje na Hrvaškem, pa tudi ostale redne vsakoletne aktivnosti. Kot običajno bodo izvedli tudi tabor za mlade, zamenjali uniforme, ki so se »skrčile«, vzdrževali instrumente, se pripravljali na tekmovanje.