Nova postaja za polnjenje vozil na električni pogon

V središču Velenja, na Šaleški cesti, bo v naslednjih mesecih zrasla nova postaja za polnjenje vozil na električni pogon. Nova pridobitev, ki jo je z donacijo omogočila Addiko banka, predstavlja dobrodošlo širitev omrežja električnih polnilnic v Mestni občini Velenje. Mreža dvanajstih polnilnih postaj zagotavlja vse boljšo podporo obstoječim in spodbudo novim uporabnikom električnih vozil, ki prispevajo tudi k izboljševanju kakovosti zraka v mestu.

»Velenje je eno izmed najbolj živahnih mestnih središč, kjer hitremu razvoju sledi tudi vse večja potreba po učinkovitih bančnih storitvah. Z lokalno skupnostjo zgledno sodelujemo, zato smo se odločili, da dobre odnose okrepimo z donacijo v obliki nove e-polnilne postaje,« je povedala Sonja Stojnič, vodja velenjske poslovalnice Addiko banke, kjer so specializirani za hitre in enostavne gotovinske kredite.

»Trajnostna mobilnost je ključnega pomena za Mestno občino Velenje, saj predstavlja temelj trajnostnega razvoja in varovanja okolja. S številnimi aktivnostmi spodbujamo »zeleno« ravnanje na različnih področjih. Prav zaradi tega smo se izjemno razveselili pobude Addiko banke, ki bo sofinancirala postavitev nove električne polnilnice v našem mestu in s tem dodatno spodbudila uporabo električnih vozil. Dobro sodelovanje lokalne skupnosti s poslovnimi subjekti je ključno pri uresničevanju trajnostnih ciljev in spodbujanju inovativnih rešitev za boljše življenje v našem mestu,« so sporočili iz Mestne občine Velenje.