Nova lokacija, nove zgodbe

Na odprtju novih prostorov CPU so si obiskovalci najprej ogledovali zanimivo obnovljene predmete, marsikdo pa je že prvi dan opravil tudi nakup.

Velenje – Pred tednom dni, točno opoldne, se je na novi lokaciji velenjskega Centra ponovne uporabe (CPU) zbralo veliko ljudi. Po treh letih v podjetniškem centru Rudarski dom se je CPU preselil v center mesta, v Podjetniški center Standard. Da je še bolj dostopen, ima lepa trgovinica, ki ponuja cenovno ugodne izdelke za dom in gospodinjstvo, tudi svoj vhod. In več kot zanimive izložbe. Ob odprtju prostorov so vsakemu obiskovalcu podarili knjigo, kar nekaj pa jih je že takoj po odprtju našlo tudi zanimive izdelke za nakup.

»Z novimi prostori smo pridobili veliko večjo trgovino in delavnico, zato smo veseli, ker lahko ponudimo veliko več. Upamo, da bo trgovina tudi bolj dostopna, saj je v centru mesta. CPU deluje pod okriljem MO Velenje že tretje leto, v tem času smo podarili in prodali okoli 63 ton. Zabeležili smo več kot 8200 nakupov,« nam je razložila vodja CPU Alenka Košir. Povedala je, da imajo kupce iz vse Slovenije, ki najdejo zanimive predmete preko njihove Facebookove strani.

V novi trgovini so prvi dan razstavili 2253 izdelkov, od igrač do knjig in pohištva. »To je 2253 zgodb. Vsi, ki bodo pri nas kupovali, bodo predmetom dali novo zgodbo in drugo priložnost,« je še dodala Koširjeva. Med prvimi kupci je bil tudi velenjski župan Bojan Kontič, ki nam je povedal: »Vesel sem, ker je CPU projekt, ki ima že kar nekaj posnemovalcev v slovenskem prostoru. Zaživel je veliko bolje, kot smo sprva mislili, zato smo se odločili, da mu damo novo priložnost. Prejšnja trgovinica in delavnica sta postali premajhni, tudi lokacija je bila malo odročna. Sedaj bo ponudba veliko večja, upamo, da tudi povpraševanje. Prepričan sem, da bodo trgovinico sedaj opazili tudi naključni obiskovalci. Vedno več je ljudi, ki cenijo izdelke, ki imajo svojo zgodovino.«

V CPU lahko prebivalci Šaleške doline oddajo stvari iz gospodinjstev, ki bi sicer končali na smetišču. Ponje pridejo tudi na dom. V CPU jih očistijo in inovativno obnovijo, prodajajo pa jih po simboličnih cenah. Trgovina CPU je po novem odprta od ponedeljka do petka od 8. do 18. ure, ob sobotah pa od 8. do 12. ure.