Nepozabne vodne avanture

Poletje je končno prispelo v Velenje, s tem je tudi Klub vodnih športov Velenje v polnem zamahu, pripravljen, da obiskovalcem Velenjske plaže ponudi nepozabne vodne avanture. Vodni športi so v zadnjih letih pridobili na popularnosti, saj so odličen način za aktivno preživljanje prostega časa v poletnih mesecih.

Tudi Klub vodnih športov Velenje skrbi za pestrost in raznolikost ponudbe na Velenjski plaži. Predsednica Slavica Živko se je razveselila prvega vročinskega vala, ki je na plažo privabil tudi številne domačine. »Je pa žal trajal samo dva dni. Trenutno poteka poletni športni tabor, ki ga organizirata MO Velenje in Športna zveza Velenje, in pričakujemo dnevno približno petindvajset otrok.« Kopalcem ponujajo športne rekvizite, izposojajo različna plovila, poudarek dajejo najemu pleterce – novi leseni ladjici ter ostalim plovilom, jadrnicam, supom, kajakom, kanujem …

»Ponudba je široka, ljudje se morajo odločiti in preizkusiti na vodi. Še vedno je veliko povpraševanja po supih, ki počitniškim aktivnostim ponujajo drugačne užitke na vodi, ter tudi po dveh pedalinih, ki sta sanirana in pripravljena na poletna počitniška doživetja.«

Mlajši imajo najraje napihljiva igrala v vodi

Čolnarna ob Velenjskem jezeru, ki vsako poletje zaživi v poletnem ritmu jezerskega dogajanja, je postala priljubljena destinacija med domačini in turisti, ki si želijo sprostitve in zabave ob in v vodi, zanimiva je tako odraslim kot mlajšim obiskovalcem.

Kaj imajo obiskovalci najraje? »Mislim, da mlajši napihljiva igrala, odrasli se radi ohladijo v vodi, vožnja s supom, ki je po jezeru čudovito doživetje, še posebej če jih je več na njem in se zabavajo, pa je prijetna vsem. Otrokom nadenemo rešilni jopič, preden poskačejo v vodo,« odgovori Živkova in pove, da so v prostorih kluba, kjer izposojajo športne rekvizite, dežurni med vikendi in med tednom ob lepem vremenu, po predhodni rezervaciji in vsak dan po 12. uri.