Nepojmljivo razdejanje na trim stezi

Tega, česar ni mogoče videti s tal, ampak le iz zraka, si obiskovalci ne morejo ogledati od blizu že zaradi lastne varnosti. Del priljubljenega sprehajališča in trim steze je namreč neuradno zaprt.

Čeprav ni oznak ali posebnih napisov, da gozdni kompleks nad Herbersteinom, Parkom državnosti in Spominskim parkom 1991 ter Cesto IV. in VI. in Sončnim gričem ni prehoden, je treba verjeti opozorilom tamkajšnjih krajanov. Še posebej to velja za obdobje od 11. septembra do predvidoma konca oktobra, ko bodo gozdarski delavci podirali in predvsem razžagovali ogromno podrto gozdno maso. Približevanje območju ali hoja po njem bo življenjsko nevarna.

Vodja ZGS Območne enote Nazarje, KE Šoštanj Aleš Ocvirk je o dogajanju povedal, da je veter na trim stezi prvič podrl veliko drevja 13. julija, ko se je s koreninskim sestojem vred porušilo več kot 700 m3 drevja, največ smrek. »Nekaj dni kasneje je novi viharni veter uničeval gozd še naprej. Tako je na območju med Celjsko cesto, nad kolesarsko stezo in potjo ter že omenjenim delom naselja v KS Gorica podrlo precej več kot 1000 m3 mešanega gozda. Padla so največja drevesa iglavcev in listavcev, zlomilo je ogromno tehničnega lesa, ob tem tudi večino naprav za športno vadbo na trim stezi. Prva sanacija ob kolesarski in peš poti je stekla nemudoma, nekaj tudi v zahodnem delu gozda, nato pa sta deževje in razmočen teren povsem onemogočila sanacijo,« je povedal Ocvirk.