Nasedli Tomy

Foto: Zajem zaslonske slike/24sata.hr

Krk, 1. julija – Blizu marine Punat na otoku Krk je v soboto zvečer nasedla 12-metrska slovenska jahta. V času nesreče je bilo na krovu šest ljudi, vsi slovenski državljani. V nesreči ni bil nihče poškodovan, je sporočilo hrvaško ministrstvo za morje in promet, in še, da je na kraj nesreče naprej prispel hrvaški državljan, ki je kljub težko dostopnemu območju, polnemu čeri, pomagal posadki na kopno. Na kraju nesreče niso opazili onesnaženja. Po navedbah ministrstva so že v nedeljo stekle priprave na dvig jahte s čeri in vleko plovila.

Nasedla slovenska jahta z imenom Tomy naj bi bila v lasti razvpitega velenjskega milijonarja Tomaža Ročnika. Da je Ročnik lastnik takšnega modela jahte, naj bi bilo po poročanju Reporterja razvidno iz registra plovil na strani e-uprave. Gre za jahto prestižne znamke Princess Yachts, ki stane več kot pol milijona evrov, izdelana pa je bila v Veliki Britaniji.

Mediji so pred nekaj tedni poročali, da je mariborsko višje sodišče zavrnilo pritožbi obrambe na obsodilni sodbi za poslovneža Ročnika in nekdanjo članico uprave v Probanki Milano Lah zaradi spornega poslovanja z delnicami Nove KBM. Sodba je pravnomočna. Okrožno sodišče v Mariboru je Ročnika avgusta lani spoznalo za krivega zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti, Milano Lah in Petra Lobnika iz Probanke pa pomoči pri tem. Vsem trem je izreklo eno leto in osem mesecev zapora, Lobniku pa je bila znižana na leto in tri mesece.