“Naj temelji na vrednotah, ki jih politiki obljubljajo!”

Skorno, 24. junija – Proslava v počastitev dneva državnosti v občini Šoštanj je že po tradiciji v Skornem, na tamkajšnjem športnem igrišču.

Po besedah slavnostnega govornika, šoštanjskega župana Darka Meniha, si v dneh praznovanja 25-letnice razglasitve Republike Slovenije kot samostojne in neodvisne države si njeni državljani pogosto sprašujejo, kakšna bo ta v prihodnje. »Upajmo, da bo temeljila na vrednotah, ki jih naši politiki obljubljajo, a kar hitro pozabijo: na svobodi, človekovem dostojanstvu, pravičnosti, solidarnosti, domoljubnosti, pozitivnem odnosu do okolja in drugače mislečih. Sam bi si želel, da bi bili ljudje bolj pripadni svoji državi kljub težavam, ki jih bremenijo, da bi bili bolj ponosni na majhno Slovenijo.« Po njegovem mnenju se neprestano ukvarjamo s preteklostjo, tako da pozabljamo na sedanjost in prihodnost. Marsikaj bo treba spremeniti in se prilagoditi, je dodal, saj vsi vemo, da je življenje eno samo prilagajanje in odpuščanje.

V priložnostnem kulturnem programu so nastopili člani Pihalnega orkestra Zarja Šoštanj, folklorna skupina Oglarji ter domači pevci.