Na velenjskih tleh spisana odbojkarska zgodba

Foto: FB Calcit Volley

Razprodana Rdeča dvorana je včeraj postregla s prav vsemi sladkostmi športnega spektakla. Na velenjskih tleh ni manjkalo drame, preobratov, nervoze, veselja, razočaranja, iskrenja in dobrega vzdušja, ki je navdušilo tako organizatorje kot tudi igralce in igralke. Skupno kar 10 nizov sta finalni tekmi pokala Slovenije v odbojki ponudili navijačem, ki so ob spremljanju srditega boja za pokalno lovoriko trepetali vse do zadnjega.

Napeta končnica po meri Mariborčank
Na velenjskem parketu sta se za pokalno lovoriko najprej pomerili ekipi Calcit Volley in Nova KBM Branik. V boju za svojo 19. zvezdico so bile uspešne Mariborčanke, ki so v tesnem obračunu s 3:2 (16, 20, -18, -20, 17) premagale Kamničanke. “Začele smo suvereno,potem pa smo izgubile dva seta. Težko se je bilo pobrati, ampak smo vedele, da moramo ostati zbrane za peti set, da smo celo leto garale za to in mislim, da smo si pokal tudi zaslužile,” je obračun pokomentirala Ronja Štampar, ki je bila navdušena tudi nad vzdušjem v Rdeči dvorani. »Noro vzdušje, jaz osebno še nisem igrala pred tako polno dvorano.” Tudi Lorene Lorber Fijok, najkoristnejše igralke ženskega finala, vzdušje ni pustilo ravnodušne. “Hvala vsem navijačem. V Velenju je bilo zares lepo igrati. Mislim, da lahko govorim kar v imenu vseh igralk.”

Na drugi strani mreže razočaranja  ob porazu ni skrivala Katja Banko. “Prvi občutki so grozni. Pričakovano je bilo, da osvojimo pokal. Ne znam povedati, kako sem razočarana, izgubiti pač nikoli ni enostavno. Preveč napak smo naredile, zmanjkalo nam je tudi nekaj sreče,” je dejala igralka Calcita in dodala: “Vzdušje je bilo ‘top’, kaj takšnega še nisem videla, res se mi je dopadlo.”

Igra živcev favoritom
Za pravo dramo na igrišču je poskrbel tudi moški finale med zasedbama ACH Volley in Calcit Volley. Kamničani so kmalu po začetku srečanja ostali brez kapetana, Jana Klobučarja, kljub temu pa so se v nadaljevanju pokazali, da se lahko kosajo s tekmeci, se dobro upirali favoriziranim Ljubljančanom, a v končnici obračuna ostali praznik rok. Že svoje 14. lovorike so se razveselili letos še nepremagani odbojkarji ACH Volleyja (3:2 (-24, 22, 23, -22, 10) ).
“Začeli smo preveč nervozno, videlo se je, da je bila želja na obeh straneh zelo močna. Na žalost se je pri njih poškodoval Klobučar. Dostojno so ga nadomestili in pokazali lepo igro, a k sreči smo se zmage veselili mi.  Veliko je bilo napak in živčnosti na obeh straneh. Vsi smo pod pritiskom, tako Calcit kot mi, od nas se pričakuje, da osvajamo vse v Sloveniji. Pokazali smo, da smo trenutno najmočnejši in upam, da tako ostane do konca sezone,” je po obračunu povedal Matic Videčnik. “Zelo lepo, da je zveza šla izven Ljubljane, da se pokažemo tudi v mestih, kjer odbojka in tako prepoznavna in upam, da se bo po tem v odbojko vključilo čim več mladih,” je še dodal.

Po koncu obračuna je svoje misli strnil tudi kapetan kamniške vrste, Jan Klobučar, ki mu je nadaljevanje obračuna že v prvem nizu preprečila poškodba. “Takoj sem ugotovil, da te tekme verjetno ne bom mogel nadaljevati.  Res sem si želel pred praktično domačim občinstvom odigrati eno dobro tekmo in skupaj z ekipo premagat ACH. Fantje so danes dobro odigrali, bili smo zelo blizu, žal mi je, ker jim nisem mogel pomagati, ampak že v petek nas čaka nova priložnost,” je povedal Šoštanjčan. “Pohvalil bi organizatorje, vse je bilo na res visokem nivoju in želim si čim več takšnih dogodkov v slovenski odbojki.”

Več si ne bi mogli želeti
 “Iskrena hvala tako Mestni občini Velenje kot Rdeči dvorani, skupaj smo pripravili res vrhunski dogodek. Po prvih odzivih so tudi igralci in igralke res navdušeni nad dogajanjem. Dvorana je bila polna, spremljali smo napeti tekmi, dvakrat po pet nizov, več si ne bi mogli želeti in praznik odbojke je res v popolnosti uspel. Lahko rečem še, da se želimo vrniti v Velenje in ponoviti takšno zgodbo,” je zadovoljstvo izrazil Gregor Humerca, generalni sekretar OZS.

Več odzivov in podrobnosti o dogajanju v Rdeči dvorani boste lahko prebrali v naslednji številki Našega časa, ki izide v četrtek 16. marca.