Na Valentinovo dvojni praznik

Tako kot vsako jutro v vsakem vremenu so se na valentinovo v stanovanjskem naselju v Šaleku zbrale udeleženke ene od skupin Šole zdravja, ki jo vodi organizatorka socialne mreže in prostovoljka Agata Zgonec. Na ta romantični, praznični dan je skupina, ki šteje med 20 in 30 žensk, aktivno in tudi slovesno obeležila deseto obletnico delovanja.
Zgončeva nam je o vadbi in gibanju za zdravje ter ob prazniku povedala: »Vsako jutro, ob vsakem vremenu, poleti ob 7:30, pozimi ob 8:00, telovadimo pod milim nebom, na travniku v Šaleku pri Velenju. Skupina deluje v sklopu Šole zdravja in po metodi 1.000 gibov dr. Nikolaya Grishina. Vsi udeleženci, vseskozi pretežno udeleženke, so upokojenci, stari med 60 in 86 let. Po tokratni jutranji vadbi smo si naredili zanimiv, podaljšan praznični dan. Ob desetletnem jubileju sem kot vodja vsem skupaj iz srca čestitala in se zahvalila za lepo, radostno, predvsem pa spoštljivo in ljubeznivo medgeneracijsko druženje, ki vključuje ohranjanje slovenske ljudske pesmi, poezije in tudi raznih zvrsti plesov.«

Zgončeva je še povedala, da je zelo ponosna na to, da se vsi v skupini zavedajo, da vse, kar počnejo, delajo za skupno dobro. Vedo, da so za zdravje duha in telesa še kako pomembni preventiva in samozdravljenje, socialna vključenost, narava, svež zrak in jutranje sonce. »Za nas je to že deset let izvrsten antidepresiv in odličen vitamin radosti. Vse še naprej srčno vabim na sonce, radost, uživanje v vodi, zraku in svobodi. To so za vse najboljša, brezplačna zdravila,« je zaključila ob prazniku vseh, ki se spoštujemo in imamo radi.