Na krilih Skoka do evropske zmage

Foto: J. Vodušek

Velenjčani so se po slabšem tednu vendarle vrnili na zmagovalna pota. V tretjem krogu lige Evropa so pred domačim občinstvom ugnali špansko Cuenco in vknjižili še drugi par točk na evropskih tleh. Bolje od tekmecev so sicer odprli že prvi polčas, a pričakovane predstave v prvih tridesetih minutah, v katerih ni manjkalo negotovih strelov in napak na obeh straneh, še niso pokazali. Večkrat so povedli s prednostjo zadetka ali dveh, vendar se niso znatno oddaljili od španske zasedbe, ki je vse do konca prvega dela držala stik z domačini in se na odmor odpravila z zadetkom zaostanka (10 : 11).

Pravi obraz so izbranci Zorana Jovičića pokazali v drugem polčasu, ko je velenjska vrata zaklenil razpoloženi Matevž Skok, ki je zbral 17 obramb, končno pa so ose krila dobile tudi v napadu. Po nekaj več kot desetih minutah igre so povedle že z 19 : 11, kmalu za tem pa si priigrale tudi dvomestno prednost (23 : 12). Gostje so se jim vmes nekoliko približali, a vodstva Velenjčanov, ki so na koncu slavili z 28 : 20, niso ogrožali.

V torek znova proti Cuenci

Rokometaši Gorenja po treh tekmah ostajajo na drugem mestu skupine C, ki še vodi v glavni del tekmovanja. Na vrhu se z dvema točkama več nahaja švedski Sävehof, ki je v torek premagal tretjeuvrščeni Pfadi Winterthur. Na dnu razpredelnice še brez točk ostaja Cuenca, ki bo nasprotnica Velenjčanov tudi v naslednjem krogu lige Evropa. Tekma v Španiji bo na sporedu v torek, 21. novembra.